Partner in rubber profielen

Met onze jarenlange ervaring op het gebied van rubber profielen kunnen wij uw vraag over productie en toepassing gegarandeerd beantwoorden. We denken met veel plezier mee over de beste oplossing. Neem contact met ons op en we maken op korte termijn een afspraak. Wilt u alleen een vraag stellen? Dat kan natuurlijk ook. Gebruik onderstaand formulier om ons te mailen

Home / Maatwerk

Ontwerp

Bij extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

Tooling

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maakt Flevo Rubber Extrusion van het aangeleverde compound een eindloos product. Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.

Extrusietechnieken

Flevo Rubber Extrusion heeft zich volledig toegelegd op het produceren van rubber extrusie profielen. De productie van deze profielen vindt zowel eindloos als in stukproductie plaats. Wij onderscheiden ons, doordat wij alle extrusietechnieken in huis hebben.

Behandeling en finishing

Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om uw profiel makkelijker te verwerken en te functioneren. Zo kunnen wij profielen extruderen met twee verschillende hardheden. Ook allerlei nabewerkingen zijn mogelijk.

Partner in maatwerk

Het allerliefst zitten we al in een vroeg stadium met u om tafel, zodat we ook mee kunnen denken over het stalen of aluminium onderdeel waar u onze rubberprofielen op of in wilt monteren. Wij kunnen u helpen dit zó vorm te geven dat het plaatsen van het rubberprofiel sneller en gemakkelijker gaat, met een optimaal eindresultaat. Dit kan leiden tot grote besparingen in de uiteindelijke productie.

Al 30 jaar de specialist in de extrusie van rubberprofielen op maat

Een rubber profiel i.s.m. onze R&D afdeling ontwikkeld voor uw raamkozijn, deur, overkapping, kas of kademuur?

Wij leveren een uitgebreid assortiment van rubber afdichtingen en produceren als enige in de Benelux rubber profielen in een
magnetron, vloeibaar zoutbad of met stoom in onze autoclaaf.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan