Behandeling en finishing

Voor ons is het van groot belang dat u uw profiel makkelijk kunt verwerken en dat het profiel optimaal functioneert!

Profielen kunnen wij extruderen met twee verschillende hardheden en er zijn diverse nabewerkingen mogelijk.

Home / Maatwerk / Behandeling en finishing

Behandeling en finishing voor een optimaal resultaat

Onze rubber profielen worden in diverse industrieën en voor verschillende toepassingen gebruikt. Samen met u ontwikkelen wij voortdurend nieuwe producten.

Variërende hardheden en kleuren

Rubber profielen kunnen voor u in verschillende hardheden worden geproduceerd. Zo kunnen wij profielen met behulp van co-extrusie extruderen met twee verschillende hardheden (bijv. hard buiten, zacht binnen), of met meerdere kleuren (zwart met kleurhuid).

Nabewerkingen en finishing

Ook verschillende nabewerkingen zijn mogelijk, zoals het opbrengen van een glijmiddel, coating of een zelfklevende plakstrip of door middel van kit om de montage te vergemakkelijken. Het mee-extruderen van een anti-rek-koord om te voorkomen dat het profiel uitrekt tijdens de montage behoort tevens tot de mogelijkheden.

Traceerbaar; verpakking op maat… wij helpen graag!

Flevo Rubber Extrusion kan uw productcodes op uw profielen printen, zodat deze traceerbaar zijn. Ook denken wij mee bij het verpakken van uw product en houden hierbij rekening met uw logistieke proces. Of het nu om verpakkingen voor intern gebruik of verpakkingen die naar uw dealers of eindgebruikers gaat: Flevo Rubber Extrusion biedt de gepaste oplossing!

Tevens bestaat de mogelijkheid om uw producten op verschillende lengtes af te korten en te leveren en indien gewenst in uw eigen unieke verpakking. Ook op het gebied van transport nemen wij graag deze taak van u over en garanderen u snelle en efficiënte levering naar welke adres in Europa dan ook. Wij werken hiervoor samen met uiterst zorgvuldig gekozen transporteurs die weten wat de eisen zijn die worden gesteld aan uw product.

Heeft u vragen over behandeling en finishing? Neem gerust contact met ons op.

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Bekijk ook

ontwerp

Ontwerp

Bij extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

ontwerp

Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

ontwerp

Tooling

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maakt Flevo Rubber Extrusion van het aangeleverde compound een eindloos product. Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.