Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

Home / Maatwerk / Compound en materiaalkeuze

Een grote rol op de maatvoering

Ieder mengseltype heeft een andere Die Swell, soms zijn deze nagenoeg gelijk aan elkaar. Het kan echter ook voorkomen dat deze behoorlijk verschillend zijn. Wanneer dit het geval is, wordt de maatvoering sterk beïnvloed. Vandaar dat Flevo Rubber Extrusion zorgvuldig haar rubber compound uitkiest, voordat zij uw profiel gaat extruderen.

Elke toepassing vraagt een ander compound

Uiteraard houdt Flevo Rubber Extrusion bij de selectie van het compound ook rekening met uw toepassing. Er zijn honderden varianten met elk hun eigen karakter qua elasticiteit, hardheid, UV- en ozon-bestendigheid, oliebestendigheid en nog veel meer eigenschappen. Ook hierin kunnen wij weer grote toegevoegde waarde bieden. Wij adviseren u graag bij de keuze van het rubbermengsel dat optimaal aansluit bij uw specifieke behoefte.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Bekijk ook

ontwerp

Ontwerp

Bij extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

ontwerp

Tooling

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maakt Flevo Rubber Extrusion van het aangeleverde compound een eindloos product. Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.

ontwerp

Extrusietechnieken

Flevo Rubber Extrusion heeft zich volledig toegelegd op het produceren van rubber extrusie profielen. De productie van deze profielen vindt zowel eindloos als in stukproductie plaats. Wij onderscheiden ons, doordat wij alle extrusietechnieken in huis hebben.