Extrusietechnieken

Wij hebben ons volledig toegelegd op het produceren van rubber extrusie profielen. Alle mogelijke extrusietechnieken kunnen door ons worden toegepast.

De productie van deze profielen vindt zowel eindloos als in stukproductie plaats.

Home / Maatwerk / Extrusietechnieken

Extrusietechnieken voor elk type rubber profiel

Extrusie van rubber profielen is de kernkwaliteit van Flevo Rubber Extrusion. Wij produceren als enige in de Benelux rubber profielen in een magnetron, vloeibaar zoutbad of met stoom in onze autoclaaf. Zo kunnen wij elk rubber profiel volgens uw specificaties en in de gewenste materiaalsoort op maat maken.

UHF (magnetron/hete lucht)

Eén van de drie manieren waarop Flevo Rubber Extrusion haar producten extrudeert, is middels UHF in combinatie met hetelucht. UHF is een afkorting voor Ultra High Frequency. Met deze ultra hoge microgolven vulkaniseren wij uw profiel continu op een transportband. 

Zoutbad vulkanisatie

Bij zoutbad vulkanisatie, ook wel Liquid Cure Methode genoemd, vulkaniseert Flevo Rubber Extrusion uw profielen in een heet vloeibaar bad met zout. Dit zout heeft een uitstekende warmteoverdracht op het te vulkaniseren rubber. Deze vulkanisatie is, net als bij de UHF, een continu proces.

Een stalen band duwt uw rubber profiel onder het zoutniveau, zodat deze goed rondom verwarmd wordt. Hierbij komt vakmanschap om de hoek kijken, omdat de ligging/positionering van het profiel onder de stalen band essentieel is voor een constante maatvoering.

Autoclaaf techniek

Op de conventionele afdeling extruderen wij uw rubberprofiel, voordat wij deze op een speciale mal in de autoclaaf met stoom vulkaniseren. De grootte, stand en vorm van het profiel bepalen hierbij de capaciteit van de autoclaafvulling.

Heeft u vragen over extrusietechnieken? Neem gerust contact met ons op.

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Bekijk ook

ontwerp

Ontwerp

Bij extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

ontwerp

Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

ontwerp

Tooling

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maakt Flevo Rubber Extrusion van het aangeleverde compound een eindloos product. Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.