Samen naar een passend ontwerp

Bij de extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

Home / Maatwerk / Ontwerp

Meedenken in het ontwerp

Het liefst zitten wij in een vroeg stadium met u om tafel om zo veel mogelijk rekening te houden met uw toepassing. Uiteraard denken wij mee over het stalen of aluminium onderdeel waar u onze rubberprofielen op of in wilt monteren. Wij helpen u dit zó vorm te geven dat het plaatsen van het rubberprofiel snel en gemakkelijk gaat, met een optimaal eindresultaat.

Dit zal leiden tot grote besparingen in de uiteindelijke productie.

Samenwerking vanaf de start

Bij Flevo Rubber Extrusion bent u in goede handen, aangezien wij al meer dan een halve eeuw ruime ervaring met rubber extrusie profielen hebben. Wij produceren als enige in de Benelux rubber profielen in een magnetron, vloeibaar zoutbad of met stoom in onze autoclaven. 

Wij beschikken over een eigen spuitplaatmakerij wat u een extra zekerheid op continuïteit biedt. Zo hebben wij het gehele proces van engineering in eigen handen.

Heeft u vragen over een ontwerp? Neem gerust contact met ons op.

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Bekijk ook

ontwerp

Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

ontwerp

Tooling

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maakt Flevo Rubber Extrusion van het aangeleverde compound een eindloos product. Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.

ontwerp

Extrusietechnieken

Flevo Rubber Extrusion heeft zich volledig toegelegd op het produceren van rubber extrusie profielen. De productie van deze profielen vindt zowel eindloos als in stukproductie plaats. Wij onderscheiden ons, doordat wij alle extrusietechnieken in huis hebben.