Slimme tooling: kwaliteit en flexibiliteit in één

Goede tooling is het halve werk. Bij rubberextrusie is de keuze van de extruder cruciaal voor het resultaat. Met de extruder maken wij van het aangeleverde compound een eindloos product. 

Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden.

Home / Maatwerk / Tooling

Betrouwbare tooling in combinatie met vakmanschap

Een extruder is een soort pomp waarbij een schroef in een cilinder zorgt voor het transport van het rubber, voordat het door de spuitplaat gaat. Om het optimale rendement uit een extruder te halen, is het belangrijk dat het aangevoerde grondstof een goede kwaliteit heeft.

In de extruder wordt het compound opgewarmd waarbij het plastificeren begint. De extuder perst het compound vervolgens samen waarbij het van het grootste belang is dat er een constante druk is. Dit is belangrijk om een gelijkmatige uitstroming uit de spuitplaat te realiseren.

Uiteraard beschikt Flevo Rubber Extrusion over betrouwbare extruders, opdat wij u prima functionerende profielen kunnen leveren.

Onze spuitplaatmakerij: continuïteit en korte levertijden

Met onze eigen spuitplaatmakerij bent u verzekerd van continuïteit en korte levertijden. Mocht er tijdens de productie van uw rubberprofielen iets defect raken, dan zijn wij voor de reparatie niet afhankelijk van (de levertijden van) derden. We verspanen zelf een nieuwe matrijs en kunnen direct verder met het produceren van de bestelde profielen. Op deze wijze hebben wij op basis van jarenlange ervaring, eigen machines en software alles in eigen hand om het design snel en accuraat om te zetten naar een rubber profiel waarmee wij u vele jaren van vele meters kunnen voorzien.

Heeft u vragen over tooling? Neem gerust contact met ons op.

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Bekijk ook

ontwerp

Ontwerp

Bij extrusie van rubber profielen bepaalt het ontwerp van de mal (spuitplaat) in grote mate de vormgeving. De producttekening, de gekozen kwaliteit en het gekozen rubber type zijn belangrijke ingrediënten om een optimaal werkende spuitplaat te ontwikkelen.

ontwerp

Compound en materiaalkeuze

Zorgvuldigheid is geboden bij de juiste keuze van het compound. Als rubber door een spuitplaat geperst wordt, heeft het de neiging om terug te willen naar haar oorspronkelijke staat. Dit verschijnsel zorgt ervoor dat het rubber opzwelt; de zogenaamde Die Swell genoemd.

ontwerp

Extrusietechnieken

Flevo Rubber Extrusion heeft zich volledig toegelegd op het produceren van rubber extrusie profielen. De productie van deze profielen vindt zowel eindloos als in stukproductie plaats. Wij onderscheiden ons, doordat wij alle extrusietechnieken in huis hebben.