Flevo Rubber Extrusion

  • Grote variëteit in rubber extrusie profielen
  • Profielen op maat
  • Uw specialist in comfort
  • Meedenken in het ontwerp

Home / Over Flevo Rubber Extrusion

Grote variëteit in rubber extrusie profielen

U wilt een rubber profiel op maat voor uw raamkozijn, deur, overkapping, kas of kademuur? Flevo Rubber Extrusion levert dit uitgebreide assortiment van rubber afdichtingen. Wij produceren als enige in de Benelux rubber profielen in een magnetron, vloeibaar zoutbad of met stoom in onze autoclaaf.

Het productieproces in het kort

Allereerst persen wij het rubbermengsel onder hoge druk door een matrijs. De extruder, een cilinder met een roterende stalen worm, duwt het mengsel naar voren en maakt het warm en plastisch. Vervolgens gaat het rubber door een spuitmatrijs die zorgt voor de juiste maat en vorm.

Bij vulkanisatie vormt het rubber een 3D-netwerk wat de mechanische eigenschappen van het rubber verbetert. Daarbij bepaalt het door de klant gewenste profiel of deze vulkanisatie in de autoclaaf, zoutbad of magnetron plaatsvindt.

Profielen op maat

U begrijpt dat het rubber productieproces nauw luistert. Bij Flevo Rubber Extrusion bent u hiermee in goede handen, aangezien wij al meer dan een halve eeuw ruime ervaring met rubber extrusie profielen hebben. 

Neem gerust contact met ons op

Ons ervaren team staat u graag te woord.

U kunt hen direct benaderen via +31(0)320 233 007 of via sales@flevo-extrusion.nl

Meedenken in het ontwerp

Flevo Rubber Extrusion onderscheidt zich niet alleen door onze unieke extrusie mogelijkheden in magnetron, zoutbad of autoclaaf. Ook betrekken wij in een vroeg stadium onze klanten bij de ontwikkeling om tot de juiste oplossing te komen.

Juiste compound

Wij weten dat de keuze voor de juiste eigenschappen van het compound,  mede bepaalt of het profiel goed functioneert. Wij hebben de keuze uit meer dan 300 verschillende mengsels. Hierdoor zijn onze onze profielen flexibel, bieden ze een goede weerstand en zijn ze weinig gevoelig voor slijtage.

Eigen spuitplaatmakerij

Wij beschikken over een eigen spuitplaatmakerij wat u een extra zekerheid op continuïteit biedt. Mocht er tijdens de productie iets defect raken, dan zijn wij voor de reparatie niet afhankelijk van (de levertijd van) derden.

Behandeling op klantwens

Ook kunnen wij uw profiel behandelen op uw specifieke behoefte. Zo kunnen wij uw profielen siliconeren, op gewenste lengtes leveren, perforeren, productcodes op uw afdichtingen vermelden en de profielen op uw wens verpakken.

Veiligheid voorop

Wij produceren met ongeveer 40 medewerkers in een 3 ploegen dienst. Onze productieruimten zijn zo ingericht, dat onze werknemers veilig kunnen werken. Bovendien geven wij onze werknemers jaarlijks veiligheidstrainingen. Zo kunnen wij hier samen alert op blijven.

Kwaliteit gewaarborgd

Flevo Rubber Extrusion garandeert dat de geleverde profielen van hoge kwaliteit zijn. Dit wordt objectief gewaarborgd door onze ISO-9001 certificering. Wij optimaliseren continue onze productieprocessen en wij laten een extern kwaliteitsbureau deze jaarlijks doorlichten. Zo leggen wij de lat hoog en zijn onze klanten permanent verzekerd van rubber afdichtingen met de beste eigenschappen.

iso_9001

Duurzaamheid

De productieprocessen zijn bij Flevo Rubber Extrusion zo ingericht dat er zo weinig mogelijk afval is. Er wordt continue naar verbeteringen gestreefd. Met deze effectieve manier van produceren willen wij een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen. Wij gebruiken uitsluitend stroom die op een CO2 neutrale wijze wordt opgewekt, en tevens worden onze productiehallen en kantoren verlicht door middel van energiezuinige LED-verlichting. In onze dagelijkse gang van zaken zoeken wij continue naar een verbetering om het milieu verder te ontlasten.